Jdi na obsah Jdi na menu

ZOO a botanická zahrada Plzeň

15. 1. 2014

nepojmenovany-2.jpg

Historie plzeňské ZOO se začala psát 2. září 1926, kdy bylo rozhodnuto najmout skleník na plovárně v Doudlevcích, zřídit z něho pěstírnu rybek a jeho okolí proměnit v zoologickou zahradu. V té době na našem území existovala jediná ZOO a to v liberci, ta pražská byla otevřena teprve v roce 1931. Prvními obyvateli vzniklého areálu bylo pár dravých ptáků a rybek, o rok později k nim přibyly opice Šorl a Minda a pár srnek v oboře.

V roce 1963 se plzeňská ZOO otevírá návštěvníkům na Lochotíně a zájem je neuvěřitelný. Hned první den otevření se na 29 druhů zvířat přichází podívat 6600 lidí.  O osmnáct let později je zoologická zahrada sloučena se zahradou botanickou a těší se stále rostoucí oblibě nejen plzeňských obyvatel. Tento trend ostatně pokračuje až do dnešních dnů. 

Už sedmým rokem v řadě byla na Silvestra 2013 překonána laťka 400 tisíc návštěvníků za rok! Plzeňská ZOO se tak zařadila mezi 5 nejnavštěvovanějších  zoologických zahrad v republice. Ostatně není divu. 70% chovaných druhů se nevyskytuje v žádné jiné české ani slovenské ZOO, počet obyvatel plzeňského areálu přesáhl šestitisícovou hranici a prakticky každým rokem přichází vedení zahrady s novými expozicemi a pavilony. Jen v posledním měsíci eviduje plzeňská ZOO na čtyři desítky nových přírůstků, konec konců - podívejte se sami ZDE

Hostem VÍTÁNÍ LÉTA 2014 bude tiskový mluvčí plzeňské ZOO a autor knihy 80 let ZOO Plzeň Martin Vobruba. Kromě spousty dárků vám přiveze i živého hada!

Chcete nahlédnout do plzeňské ZOO vlastníma očima hned teď? WEBKAMERY NAJDETE TADY

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář