Jdi na obsah Jdi na menu

Klub rukodělných prací a technik Ruprt

nepojmenovany-2.jpgDalším z těch, kdo se představí na VÍTÁNÍ LÉTA 2014 bude Klub rukodělných prací a technik o.s., zkráceně nazývaný Ruprt. Jedná se o sdružení, které zastřešuje prodejce a výrobce rukodělného zboží nejen z Plzeňského kraje.

Skupina nadšenců, nebo vlastně spíš nadšenkyň se do práce pustila už před řadou let a jejich výrobky jsou rok od roku atraktivnější. V jejich dílnách přitom vznikají výrobky z keramiky, drátů, skla nebo textilií. Účelem sdružení je především vzdělávací činnost v oblasti rukodělných prací a technik a to od původních řemesel až po nové kreativní techniky. „Dá se říct, že tvoříme prakticky ze všeho,“ vysvětluje ředitelka sdužení Jaroslava Lhocká. „Na nejrůznějších jarmarcích, trzích a prodejních akcích se jistě už celá řada obyvatel Plzeňského kraje s našimi výrobky setkala. K vidění jsou na našich prodejních místech například ručně vyráběné šperky z drátků, výrobky z přírodních materiálů jako je například proutí, šustí nebo sláma, hedvábné šátky, šálky nebo pouzdra na brýle, svíčky, mýdla, keramika, ručně zdobené perníčky nebo ručně ryté sklo,“ popisuje Lhocká produkci Ruprta.

Se stejně širokým sortimentem se přitom sdružení představí i na VÍTÁNÍ LÉTA 2014. Zmíněné výrobky tu budou mít všichni návštěvníci možnost nejen zakoupit, ale i vyhrát. Přímo na místě navíc bude k vidění i jak výrobky pod zkušenýma rukama vznikají. Ať už si z produkce sdružení vybrete jakýkoliv kousek, jedno je jisté. Nikdo jiný nebude mít stejnou věc, neboť díky ručnímu způsobu výroby od začátku až do konce je každý z konečných výrobků nenapodobitelným originálem.

Vše ostatní se o sdružení dozvíte na www.ruprt.com nebo na facebookovém profilu www.facebook.com/klubruprt

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář